Ако внезапно ви се дояде нещо соленичко, но магазините са затворили, а нямате кой знае какво у дома, тези кашкавалени пухчета са идеалното решение! Приготвят се много лесно и от прости продукти. Ето и рецептата за най-лесните соленки с кашкавал :
Кашкавалени пухчета
Продукти:
1 ч.л.захар
1/2 ч.л.сода
120 гр.кашкавал
1/2 ч.л.сол
2 с.л.растително масло
200 мл кисело мляко
250 гр.брашно
Приготвяне:
Изсипете киселото мляко в купа. Първо добавете към него содата и оставете за пет минути.
През това време настържете кашкавала на ситно.
Добавете всички други съставки, освен брашното. Добре разбъркайте сместа.
След това пресейте брашното и го изсипете лъжица по лъжица към сместа с млякото, като бъркате непрекъснато. Омесете тестото.
Поръсете кухненския плот с брашно и леко премесете тестото. Разделете наполовина. Оформете всяка половина на саламче, увийте в прозрачно фолио и сложете във фризера за половин час.
След това извадете и нарежете на кръгчета с дебелина 1 см. Покрийте тавичката с хартия за печене, разпредете отгоре бисквитките и изпечете в загрята предварително фурна - около 20 минути на 180 °.