Предлагаме рецепта за оригинално и много удобно предястие от патладжан . Порционираните зеленчукови мини сандвичи изчезват от масата със светкавична скорост! В тази форма, повярвайте ми, патладжанът ще се хареса изключително от всички.
Рецептата може лесно да се коригира според вашите вкусове и наличието на съставки в хладилника. Мляното свинско и говеждо месо може лесно да се замени с пилешко месо, вместо зелен лук, можете да добавите ароматни билки и подправки към пълнежа. Не харесвате соев сос - не добавяйте. Можете също да поставите вътре резен кашкавал. Всяка импровизация е добре дошла!
Съставки
Патладжан 1
Телешка кайма 150 g
Свинска кайма 150 g
Зелен лук 1
сусам 1 ч.л.
Соев сос 1 супена лъжица
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
яйце 1бр
кисело мляко 100 мл
Пшенично брашно 100 g
подготовка
Пригответе патладжана, като направите напречни сечения. Не спускайте ножа докрай, резените трябва да се слепят. В резултат на това ще стигнете до нещо, което прилича на акордеон. Разделете филийките, движейки се през един, за да направите джобове.
Поставете джобовете на масата, поръсете със сол, оставете за 5 минути, за да освободите горчивината. Когато излязат капки сок, изплакнете филийките и ги подсушете с хартиена кърпа.
Нарежете малки филийки от патладжан и използвайте за кайма. Нарежете зеления лук и добавете към каймата. Налейте там лъжица соев сос, добавете сусамовите семена, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре сместа.
Поставете чаена лъжичка кайма във всеки джоб от патладжан
Пригответе тестото, като смесите киселото мляко с яйце и брашно, можете да добавите само малко сол. Потопете детайлите с кайма в тестото и изпържете в добре загрято растително масло за 3-5 минути от всяка страна
Поставете готовите патладжани върху хартиена кърпа, за да поеме излишното масло.