Парче син домат, кайма и пак домат, овалваш и пържиш, надмина очакванията ми!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Парче син домат, кайма и пак домат, овалваш и пържиш, надмина очакванията ми!
Парче син домат, кайма и пак домат, овалваш и пържиш, надмина очакванията ми!
16344
Парче син домат, кайма и пак домат, овалваш и пържиш, надмина очакванията ми!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме рецепта за оригинално и много удобно предястие от патладжан . Порционираните зеленчукови мини сандвичи изчезват от масата със светкавична скорост! В тази форма, повярвайте ми, патладжанът ще се хареса изключително от всички.

Рецептата може лесно да се коригира според вашите вкусове и наличието на съставки в хладилника. Мляното свинско и говеждо месо може лесно да се замени с пилешко месо, вместо зелен лук, можете да добавите ароматни билки и подправки към пълнежа. Не харесвате соев сос - не добавяйте. Можете също да поставите вътре резен кашкавал. Всяка импровизация е добре дошла!

 

Съставки

Патладжан 1 

Телешка кайма 150 g

Свинска кайма 150 g

Зелен лук 1 

сусам 1 ч.л.

Соев сос 1 супена лъжица

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

яйце 1бр

кисело мляко 100 мл

Пшенично брашно 100 g

 

подготовка

Пригответе патладжана, като направите напречни сечения. Не спускайте ножа докрай, резените трябва да се слепят. В резултат на това ще стигнете до нещо, което прилича на акордеон. Разделете филийките, движейки се през един, за да направите джобове.


Поставете джобовете на масата, поръсете със сол, оставете за 5 минути, за да освободите горчивината. Когато излязат капки сок, изплакнете филийките и ги подсушете с хартиена кърпа.

Нарежете  малки филийки от патладжан и използвайте за кайма. Нарежете зеления лук и добавете към каймата. Налейте там лъжица соев сос, добавете сусамовите семена, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре сместа.

Поставете чаена лъжичка кайма във всеки джоб от патладжан


Пригответе тестото, като смесите киселото мляко с яйце и брашно, можете да добавите само малко сол. Потопете детайлите с кайма в тестото и изпържете в добре загрято растително масло за 3-5 минути от всяка страна

Поставете готовите патладжани върху хартиена кърпа, за да поеме излишното масло. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft