1 пакет спагети (450 г.)
150 гр. пушен бекон (на кубчета)
500 гр. едро кълцани домати
100 гр. настъргано сирене Пекорино Романо (Pecorino Romano)
30+30 ml зехтин
1 гл. лук
Червен пипер (едро млян)
Сол
Спагетите се слагат да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата се слага 1/2 - 1 с. л. сол и 2 с. л. зехтин. Сваряват се "ал денте", след което се отцеждат и изсипват в купа.
Зехтинът се загрява в тиган за пържене, след което се добавя беконът, ситно нарязаният лук и червеният пипер. Запържва се на умерена температура, докато беконът стане златистожълт. Добавят се доматите и се оставя да къкри около 10 мин, или докато доматеният сос се посгъсти.
Когато доматеният сос е готов се изсипва върху спагетите и се поръсва със сиренето.
Сервира се веднага горещо.