1 п. спагети
250 гр. кайма
200 гр. гъби
200 гр. пушено месо
150 гр. кашкавал
1 глава лук
300 мл. доматено пюре
3 - 4 кисели краставички
8 - 10 маслини
Босилек
Чубрица
Кимион
Черен пипер
Лют червен пипер
Олио
Сол
1 щипка захар
Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с каймата. След като се запържи, се добавя доматеното пюре. Слагат се подправките (на вкус ) - сол, захар, чубрица, кимион, черен пипер, лют червен пипер (по желание) и няколко нарязани листа от пресен босилек. Разбърква се и се оставя да поври около 15 минути.
След това към сместа се прибавят нарязаните на кубчета пушено месо, гъбите, кисели краставички и маслини. Сосът се оставя още 15 тина минути на котлона.
Спагетите се сваряват в подсолена вода и 1 с.л. олио. Изцеждат се и се разделят на порции. Върху всяка порция се сипва част от соса и се поръсват с настърган кашкавал.