Паста за тънка талия

вход през zajenata.bg
Паста за тънка талия
admin
Добавена от: admin
21314
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 средна глава лук
1 скилидка чесън
1 чаена лъжица зехтин
500 грама аспержи
1 средна тиквичка
1 среден морков
200 грама свежи гъби
1 чаша нискомаслено мляко
1/2 чаша зеленчуков бульон
Свеж босилек
1 чаша замразен грах
2 връзки зелен лук
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица черен пипер
500 грама горещи сготвени фетучини (или друга паста)
1/2 чаша настъргано сирене Пармезан
1/2 чаша семе от пиния

Време: 15 минути

1. Накълцват се лукът и чесънът.
2. В голям тиган се загрява зехтин.
3. Лукът и чесънът се готвят в зехтина на среден огън за около 7 минути.
4. Аспержите се изрязват и нарязват на диагонални парченца.
5. Тиквичката, моркова и гъбите се нарязват много тънко.
6. Добавят се аспержите, тиквичката, морковите и гъбите в тигана, готвейки за 2 минути.
7. Нарязва се босилекът.
8. Добавя се млякото, бульонът и 3 чаени лъжици босилек, след което ястието се готви на по-висока температура, докато течността кипне.
9. Нарязва се зеленият лук.
10. Готви се за около 3 минути и тогава се добавят грахът и зеленият лук.
11. Кипва се за минутка.
12. Добавя се сол, черен пипер и едва тогава пастата, сиренето и семето от пиния, като се разбърква.
13. Сервира се веднага.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft