В по-дълбок тиган сложете маслото да се разтопи, а след това добавете ситно нарязания лук и запържете за около 5 минути (да омекне, но не и да промени цвета си).
Добавете бекона/шунката, нарязани на ивици, и запържете още около 10 минути.
Междувременно в дълбока тенджерка сложете вода с малко сол да заври, а след това пуснете вътре пастата и варете според инструкциите на опаковката.
В дълбок съд счупете яйцата и ги разбийте с вилица. Добавете сметаната за готвене и настъргания пармезан, и хубаво разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер.
Щом макароните се сварят, отцедете ги хубаво, а след това ги сипете в тигана, в който се запържват лукът и беконът, и разбъркайте хубаво.
Дръпнете тигана от огъня, изсипете вътре сместа с яйцата и разбъркайте.
Поднесете пастата в затоплени чинии, поръсена с малко пармезан и ситно нарязан пресен магданоз.
Паста Карбонара
13 Март 2014
32585
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари