Паста Критараки с пиле и зеленчуци
4 Август 2012
62891
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лукът, морковът и чушките се нарязват на ситно и се задушават в 2 с.л. олио и малко вода. Като поомекнат се добавят пилешкото месо, царевицата и 100 г критараки. Долива се 1 л вода и се овкусява със сол, черен пипер и куркума. Ястието ври до омекване на критаракито, като не бива да се преварява (по подобие на италианската паста). Малко преди да стане готово, се добавя и нарязаният на ситно домат и се готви още 10-тина минути. Преди поднасяне се поръсва с наситнен магданоз или листенца босилек.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари