Белтъците на яйцата за платката се отделят и се разбиват заедно с 25 г захар, докато станат на твърд сняг. Бадемите се поръсват с 1 с. л. захар и се смилат в блендер.
Четирите жълтъка и останалата захар се разбиват за кратко, след което към тях се прибавят бадемите и брашното. Разбиването продължава, докато се получи лепкава паста (около 15 минути).
Пресипва се в дълбока купа, добавят се белтъците и внимателно се разбърква с шпатула. Маслото се разтопява в микровълнова фурна и след като се охлади леко, се прибавя към получената смес.
Тестото се сипва в покрита с хартия за печене правоъгълна тава и се разстила на тънък пласт. Слага се в горната част на загрята на 220 градуса фурна и се пече 5-7 минути.
Водата и захарта за масления крем се загряват, като се разбъркват, докато се получи гъст, лепкав сироп. За да се провери готовността на сиропа, няколко капки се сипват в съд със студена вода. Когато се размачкат, трябва да са меки като локум.
Белтъците на две яйца се отделят и се разбиват на мек сняг. Постепенно се налива горещият захарен сироп и разбиването продължава, докато белтъците се охладят.
Добавят се жълтъците и омекналото краве масло и продължава да се разбива. Щом се получи пухкав крем, се сипва разтвореното в 1-2 ч. л. вода кафе.
Сметаната се загрява, без да кипва, слага се натрошеният шоколадов кувертюр и се разбърква, докато се разтопи.
Изпечената и охладена платка се нарязва на три равни части. Две от тях се покриват с крем "Ганаш", изчаква се той изстине, намазват се с пласт от масления крем и се поставят една върху друга. Отгоре се слага третата платка, която се покрива само с "Ганаш".