Паста с кренвирш и селъри
15 Февруари 2012
6905
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пастата се поставя в тенджера с подсолена кипяща вода и се сварява. След това се отцежда.
Лукът се нарязва надребно и се задушава в олиото на тих огън. Добавя се нарязаният на малки кубчета корен целина и се подправя с червен пипер. След това се разрежда с червеното вино и се оставя на силен огън, докато намали обема си наполовина. Доматите се пасират и се изсипват при лука и целината. Поръсва се със захар и сол и се вари 10 минути. Няколко минути преди сосът да се оттегли от котлона, се слагат чубрицата, ситно нарязаните целина и магданоз и кренвиршите (на кръгчета).
Всяка порция паста се залива със соса, поръсва се с каперси и се поднася.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари