Паста с кренвирш и селъри

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Паста с кренвирш и селъри
Паста с кренвирш и селъри
admin
Добавена от: admin
6905
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет паста по избор
2 кренвирша
1 глава лук
4 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
1 стрък целина (селъри)
1 буркан домати
20 г корен целина
150 мл червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
2-3 щипки захар
каперси за поръсване
сол  

Пастата се поставя в тенджера с подсолена кипяща вода и се сварява. След това се отцежда.
Лукът се нарязва надребно и се задушава в олиото на тих огън. Добавя се нарязаният на малки кубчета корен целина и се подправя с червен пипер. След това се разрежда с червеното вино и се оставя на силен огън, докато намали обема си наполовина. Доматите се пасират и се изсипват при лука и целината. Поръсва се със захар и сол и се вари 10 минути. Няколко минути преди сосът да се оттегли от котлона, се слагат чубрицата, ситно нарязаните целина и магданоз и кренвиршите (на кръгчета).
Всяка порция паста се залива със соса, поръсва се с каперси и се поднася. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft