![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
500 гр. паста (Penne, Mostaccioli или др. средна форма; сурови)
50 гр. обезкостено телешко месо
1 1/4 ч. ч. доматен сок
1/4 ч. ч. лимонов сок
2 скилидки чесън (ситно нарязани)
1/2 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. олио
1 зелена пиперка (нарязана на тънки ивици)
1 червена пиперка (нарязана на тънки ивици)
1 ч. ч. червен лук (нарязан на тънки филийки)
1 ч. ч. заквасена сметана
1 люта чушка (ситно нарязани)
настъргано сирене (по желание).
Нарежете месото диагонално напречно на жилката на 0.5 см.-ви ивици. Поставете го в пластмасова купа и прибавете 1/2 ч. ч. доматен сок, лимоновия сок, чесъна, кимиона и червения пипер. Затворете купата плътно с капак и оставете месото да се маринова в хладилника най-малко 4 часа.
Сварете пастата според указанията на опаковката. Докато те се вари, извадете месото от маринатата и я изхвърлете.
Загрейте олиото в голям тиган на силен огън. Прибавете месото и пържете 3 мин. или докато се опържи. Извадете месото от тигана и го съхранявайте топло. Ако е необходимо прибавете още олио в тигана и запържете вътре пиперките и лука, като бъркате непрекъснато докато поомекнат.
След като пастата се свари, я прецедете и ги сложете в голяма купа. Разбъркайте добре месото, запържените пиперки, сметаната, лютата чушка и останалия доматен сок. Подправете със сол и черен пипер на вкус и изсипете върху канапето от паста. Сервирайте веднага. Ако желаете поръсете със сирене.