спагети (или паста по избор) – 400 гр.
яйца – 1 бр.
пилешко месо – гърди 700 гр.
галета – 1/3 ч. ч.
сирене – Parmesan 1/4 ч. ч.
зехтин – 2 с. л.
гъби – 1 ч. ч. нарязани на филийки
чесън – 4 скилидки ситно нарязани
сол – 1/4 ч. л.
черен пипер - 1/4 ч. л.
бульон – пилешки 1ч. ч.
царевично нишесте – 4 ч. л.
червено вино – сухо 1 ч. ч.
босилек – 3 с. л. или магданоз
Сварете спагетите (пастата) според указанията на опаковката.
Междувременно разбийте белтъка в голяма купа, прибавете пилешкото почистени от кожата и костите и нарязано на 1 см. , разбъркайте добре, за да може белтъка да полпне по тях. Поръсете с галетата и сиренето.
Загрейте 1 с. л. зехтин в голям незалепващ тиган на умерено висока температура. Прибавете половината от пилето, пържете като бъркате непрекъснато 3 - 4 мин. или докато пилето се изпържи отвътре. Изсипете в чиния и пазете топло. Повторете процедурата с останалата 1 с. л. зехтин и с останалата половина от пилето.
Запържете гъбите и чесъна в същия тиган на умерена температура за около 3 мин. Поръсете със сол и черен пипер.
Смесете бульона и нишестето, разбъркайте добре. Прибавете ги заедно с виното в тигана. Увеличете температурата и ги оставете да заврат. Варете без капак 2 - 3 мин. или докато сосът се сгъсти, като бъркате от време на време.
Прецедете спагетите, прибавете пилето и разсипете в 6 чинии за сервиране.
Полейте ги с гъбения сос и ги поръсете с босилек или магданоз.