Паста с пилешко и гъбен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Паста с пилешко и гъбен сос
Паста с пилешко и гъбен сос
admin
Добавена от: admin
23706
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

спагети (или паста по избор) – 400 гр.
яйца – 1 бр.
пилешко месогърди 700 гр.
галета – 1/3 ч. ч.
сиренеParmesan 1/4 ч. ч.
зехтин – 2 с. л.
гъби – 1 ч. ч. нарязани на филийки
чесън – 4 скилидки ситно нарязани
сол – 1/4 ч. л.
черен пипер - 1/4 ч. л.
бульон – пилешки 1ч. ч.
царевично нишесте – 4 ч. л.
червено вино – сухо 1 ч. ч.
босилек – 3 с. л. или магданоз

Сварете спагетите (пастата) според указанията на опаковката.
Междувременно разбийте белтъка в голяма купа, прибавете пилешкото почистени от кожата и костите и нарязано на 1 см. , разбъркайте добре, за да може белтъка да полпне по тях. Поръсете с галетата и сиренето.
Загрейте 1 с. л. зехтин в голям незалепващ тиган на умерено висока температура. Прибавете половината от пилето, пържете като бъркате непрекъснато 3 - 4 мин. или докато пилето се изпържи отвътре. Изсипете в чиния и пазете топло. Повторете процедурата с останалата 1 с. л. зехтин и с останалата половина от пилето.
Запържете гъбите и чесъна в същия тиган на умерена температура за около 3 мин. Поръсете със сол и черен пипер.
Смесете бульона и нишестето, разбъркайте добре. Прибавете ги заедно с виното в тигана. Увеличете температурата и ги оставете да заврат. Варете без капак 2 - 3 мин. или докато сосът се сгъсти, като бъркате от време на време.
Прецедете спагетите, прибавете пилето и разсипете в 6 чинии за сервиране.
Полейте ги с гъбения сос и ги поръсете с босилек или магданоз.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft