400 г паста (ригатони или друга - по желание)
250 г чери домати
125 г моцарела
6 стръка магданоз
черен пипер
сол
2 с.л. зехтин
50 г пармезан
3 скилидки чесън
Време: 45 минути
Чери доматите (250 г) се измиват и разполовяват. Поставят се в намазана със зехтин тавичка и се пекат при температура от 180 градуса около 10 минути. Изваждат се и се оставят настрани. Пастата (400 г) се сварява във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изважда се и се отцежда. Изплаква се със студена вода и се оставя настрани. Пресованият чесън (3 скилидки) се задушава в зехтин (2 с.л.) до омекване. След това към него се добавят пастата, ситно нарязаният магданоз (6 стръка), чери доматите, настърганата моцарела (125 г) и подправките. Бърка се, докато сиренето се разтопи напълно. Накрая се добавя настърганият пармезан (50 г) и отново се разбърква. Пастата се сервира гореща. По желание се гарнира с листенца пресни подправки.