200 гр. чоризо (наденица, салам), нарязана на едро
250 гр. пушен бекон на ивички, едро нарязан
1 глава червен лук, обелен и нарязан на дребно
2 скилидки чесън, счукани
500 гр. чери доматчета, на половинки
1 с.л. захар
шепа пресен магданоз, фино нарязан
сол и черен пипер на вкус
натрошено бяло сирене - за сервиране
750 гр. сварена паста по избор (заделете 2 ч.чаши от водата от варенето)
В загрят предварително широк тиган запържете чоризото и бекона до златисто-кафяво. Махнете от тигана и заделете. В мазнината от наденицата изпържете лука и чесъна до омекване, след това добавете доматите и захарта. Сложете малко вода и оставете да заври и да намали обема си - за около 10-15 минути. Ако доматите изглеждат сухи, добавете още малко вода (пилешки бульон).
Когато доматите омекнат и сосът се сгъсти, добавете вътре чоризото и бекона и поръсете с магданоз. Подправете на вкус.
Объркайте сварената паста със соса и добавете малко от заделената от варенето вода, за да разредите соса при необходимост. Поръсете пастата с натрошеното сирене при сервиране!