300 г боб
1 глава лук
1 морков
1целина стрък
1 щипка черен пипер
1 щипка сминдух
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 супени лъжици зехтин
1 щипка сол
1 щипка джиоджен
Оставете боба да кисне в продължение на около 12 часа. В тенджера сложете да заври вода, добавете цялия лук, моркова, целината и боба ; варете за около 1 час и половина на слаб огън в покрит съд. Проверявайте често боба да не изсъхне прекалено много, в този случай, добавете черпак бульон или вода. Когато е сварен, отцедете излишната вода, прехвърлете само боба в блендера, добавете зехтина, сминдуха, подправките, чесъна и пасирайте на гъст крем. Оставете в хладилника за около 30 минути, за да се слеят вкусовете. Препечете хляба за няколко минути, като го обърнете и от двете страни. Сложете готовия пастет в шприц или с лъжица сложете по малко на всяка филийка накрая гарнирайте с маслини и зехтин .