Пастет от риба тон
22 Декември 2011
22249
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 скилидка чесън
1 консерва (160 г) риба тон в зехтин
4 с л краве масло
1 с л настъргана лимонова кора
1 с л лимонов сок
1/2 ч л смлян черен пипер
2 с л ситно нарязани каперси
2 с л ситно нарязан магданоз
2 с л ситно нарязан риган
Рибата тон заедно със зехтина и останалите продукти (без магданоза и ригана) се поставя в блендер.
Сместа се разбива добре.
По желание се прибавят ситно нарязаните зелени подправки и се разбърква отново.
Купата се покрива със "свежо" фолио и се поставя в хладилник за 1 час.
Ако нямате каперси, заменете ги с кисели краставички. Готовият пастет се поднася към хляб, зеленчуци и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари