Пастет по селски

вход през zajenata.bg
Пастет по селски
admin
Добавена от: admin
26442
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр свински врат
100 гр бекон
1 супена лъжица подправки (кимион, градински чай, розмарин, майорана)
морска сол
бял пипер
5 супени лъжици ябълково вино
1 малка скилидка чесън
1 глава лук
1 средна ябълка
50 гр печурки
150 гр свински черен дроб
1 чаена лъжичка зехтин
1/2 чаша бяло вино
100 гр сметана
1 яйце
Освен това:
200 гр бекон, нарязан на дълги тънки ивици
1 клонка розмарин и 2 зрънца хвойна 

Нарязвате на едри кубчета месото и бекона. Смесвате ги с подправките, сол, черен пипер и ябълково вино като оставяте за престои през нощта. Нарязвате ситно чесъна и лука, нарязвате на кубчета ябълката, печурките и черния дроб. Задушавате в зехтина до прозрачно лука и чесъна, прибавяте ябълката, печурките, черния дроб и задушавате още малко. Прибавяте бялото вино, охлаждате и смесвате с маринованите парченца месо и бекон. Разбивате всичко с пасатор до образуването на пюре, прибавяте сметаната и яйцето. Застилате салатиерата с ивиците бекон, така че да увиснат накрая. Слагате пюрето и го прикривате с висящите от края ивици бекон. Украсявате с розмарина и зрънцата хвойна. Покривате с капак и поставяте във фурната за 50 минути при температура 140°С.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft