500 гр. макарони
500 гр. кайма
3 глави лук
100 мл олио
3 домата
подправки на вкус: черен пипер, сол, риган, 1 чаена лъжичка червен пипер, индийско орехче, лют червен пипер, Вегета
130 мл вода
За сос Бешамел:
60 гр. масло
60 гр. брашно
750 мл прясно мляко
3 яйца
100 гр. кашкавал
1. Нарежете ситно лука и го запържете в олиото. Добавете каймата и запържете заедно с лука няколко минути, като бъркате, за да се смесят. След това добавете нарязаните домати и подправките. Налейте вода и оставете плънката да ври на тих огън около 20-тина минути.
2. През това време сварете макароните, прецедете ги и добавете около 4-5 супени лъжици масло в тях, след което разбъркайте.
3. В намаслена тава поставете половината от макароните, след това разпределете плънката, а върху нея - останалата половина макарони.
4. За соса разтопете маслото и добавете брашното. Бъркайте ги на огъня около 2 минути. Постепенно започнете да добавяте хладкото мляко при непрекъснато разбъркване, за да не се образуват бучки. След като се сгъсти, свалете соса от огъня и добавете яйцата и настъргания кашкавал. Хубаво разбъркайте. С тази смес залейте макароните в тавата.
5. Пъхнете ги във фурната и печете около ½ час на 200 градуса.