Страхотен десерт, който научих по време на стажа си в Германия. Той е вкусен, пухкав, а благодарение на прасковите и невероятно сочен.
Просто десерт, какъвто трябва да бъде! Носи интересното име Пастички Джеймс Бонд - честно казано, така и не разбрах защо! Важното е обаче, че всеки път, когато го поднеса на гостите, те веднага забравят за всички други вкусотии на масата! Ето необходимите продукти:
Пастички Джеймс Бонд
Продукти:
За тестото:
- 250 г пудра захар
- 1 опаковка ванилова захар
- 4 яйца
- 100 мл олио
- 100 мл хладка вода
- 250 г обикновено брашно
- ½ опаковка бакпулвер
- 2 лъжици какао
За крема:
- 2 малки консерви праскови
- 2 опаковки бита сметана
- 2 опаковки ванилов пудинг без варене (Creme Ole)
За украса:
- Шоколадови стърготини
Приготвяне:
Пригответе си по-дълбока тава за печене.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Яйцата се разбиват с двата вида захар до пухкава смес и след това се смесват с олиото и водата.
Накрая добавяме и насипните съставки, които постепенно смесваме в тестото.
Застелете тава с хартия за печене и изсипете тестото върху нея.
Пече се 15-20 минути в загрята фурна.
Отцедените от сока праскови пасираме на пюре и в него разбъркваме пудинга.
Сметаната се разбива и в нея внимателно се смесва прасковеното пюре.
Нанесете крема върху повърхността на изпеченото и охладено тесто.
Загладете и поръсете с шоколадови стърготини.
Прибираме в хладилника да стегне и можем да сервираме - разбира се, преди това нарязваме сладкиша на пастички.
Желаем ви добър апетит! :-)