![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Натрийте дъното и стените на тавичка с масло и разпределете вътре топлия сварен качамак. Оставете да изстине.
В отделен съд намачкайте боровинките и ги смесете със семената чиа, лененото семе, меда, градинския чай и (евентуално) якон на прах. В съд с двойно дъно натрошете и разтопете шоколада (може и на водна баня). Махнете от огъня и добавете млякото, като бързо разбъркате, докато се поеме напълно.
След като качамакът е изстинал напълно, обърнете тавичката върху дъска за рязане и го извадете внимателно. Нарежете го на парчета с дебелина 1-1,5 см.
Разнесете боровинковата плънка върху качамака и отгоре поставете втори слой качамак – повторете, докато се образуват 3-4 пласта. Поръсете отгоре с разтопен шоколад.
Поднесете пастичките охладени, с малко кокосов сладолед.