За основата:
* 1/2 л вода
* 1/2 л прясно мляко
* 200 гр. захар
* 200 гр. грис
* 100 гр. шоколад
Пълнеж:
* 1л прясно мляко
* 4 пудинга ванилия
* 10 супени лъжици захар
* 150 гр. маргарин
* 200 мл сметана
За шоколадовата глазура:
* 150 гр. шоколад
* 3 супени лъжици олио, 50 грама маргарин
* 2 супени лъжици пудра захар
* 5 с.л. прясно мляко
За основата: сварете гриса с водата, млякото и захарта. След като се сгъсти, добавете настъргания шоколад, разбъркайте добре, докато се разтопи, и докато цялата смес стане еднородна и шоколадова. В намазана с масло тавичка изсипете сместа от грис.
За крема: сварете около 700-800 мл мляко, а останалата част смесете с пудинга и захарта. Сварете пудинга по класическия начин. В охладения пудинг разбийте с миксер маргарина и добавете разбитата сметана. С крема намажете основата от грис. Охладете сладкиша добре и нанесете шоколадовата глазура, която се приготвя по следния начин: шоколадът се разтопява и се смесва с олиото, маргарина, захарта и млякото.