![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Картофите се сваряват и се настъргват в купа. Добавят се настърганият лук и разбитите яйца. Посолява се, подправя се с джоджена и се разбърква.
Брашното се пресява в дълбока купа и се посолява. С бъркане се налива водата. Тестото се размесва, така че да остане влажно. Отпочива за кратко.
Отпочиналото тесто се разделя на две. От едната част върху набрашнен плот се разточва кора с диаметър, по-голям от диаметъра на тавата (28 см.). 1/3 от маслото се разтопява в тавата. Вътре се поставя готовата кора, така че да покрие стените и да остане да виси отстрани. Плънката се разпределя върху кората.
Затваря се с разточената втора кора и се запечатва, като тестото, което виси покрай стените на тавата, се навива навътре. Отгоре се разпределя втората третина от маслото.
Пече се около 20 минути при температура 180 градуса в предварително загрята фурна. След това се обръща с помощта на голяма чиния, връща се пак в намаслената с последната част от маслото тава. Пече се и от другата страна за около 20 минути.