Пататник с кашкавал и чесън
8 Януари 2014
38431
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Кашкавалът и чесънът се настъргват ситно. Отделя се половината кашкавал, а другата половина се смесва с едно от яйцата и копъра, и получената смес се оставя настрана.
Отделеният кашкавал, второто яйце, чесънът и майонезата се смесват. Картофите се обелват, измиват и настъргват на едро ренде, след което към тях се прибавя кашкавалено-майонезената смес. Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус.
Получената смес се прехвърля в намазнена и поръсена с малко галета форма за печене или тавичка. Отгоре се разстила сместа с кашкавал и яйце, предварително заделена.
Ястието се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна около 40 минути, или докато се образува приятна кашкавалена коричка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари