Патешка супа

вход през zajenata.bg
Патешка супа
admin
Добавена от: admin
51814
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

патешко месо - 300 г, може с кокали + дреболии
целина - 1/2 глава
моркови - 2 броя
лук - 1 глава кромид
сол
домати - 1 - 2 броя
фиде - 1 шепа
за застройката:
яйца - 2 жълтъка
брашно - 2 с.л. равни
кисело мляко - 1 ч.ч.
лимони - 1 брой
за запръжката:
моркови - 1 морков настърган
масло - 1 с.л. пълна
магданоз - 1/2 връзка накълцан

Патешкото месо с кокалите и почистените дреболии се слагат да се варят с почистените и едро нарязани 2 моркова, целина и кромида. Щом месото омекне, се вади, почиства се от кокалите и се нарязва на дребно с дреболиите. Зеленчуците се отстраняват от бульона и се добавят 1-2 ситно нарязани домата. Щом чорбата кипне, се добавя фидето. Когато и то омекне, тенджерата се сваля от котлона и внимателно се застройва с предварително разбитите жълтъци, брашно и кисело мляко. Изстисква се сокът на 1 лимон.
Загрява се маслото за запръжката и в него се запържва ситно настърган морков, докато маслото се оцвети в оранжево. Прецедете оцветената мазнина над супата и изхвърлете отцедения морков. Морковът изхвърлете. Поднесете супата поръсена с накълцан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft