Патешки дроб за изискан вкус
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
36110
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За 1 порция:
100 гр. патешки дроб
1 с.л. брашно
сол
млян черен пипер на вкус
2 пресни смокини
50 мл. червено порто (или друг ароматен аперитив)
Дробът се овалва в брашното, смесено с черния пипер и солта.Запича се в силно нагрят тефлонов тиган(без мазнина) по 1 минута от двете страни.Изважда се и в същия тиган за 1 минута се запичат смокините, разрязани на тънки филийки.Сипва се аперитивът и се оставя на огъня до получаване на леко сгъстен сос. Предястието се сервира в затоплени чинии и се поднася с листенца рукула или прясна салата, в комбинация с чаша бяло вино.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари