Патица с бирен сос

вход през zajenata.bg
Патица с бирен сос
admin
Добавена от: admin
39572
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Изчистената патица се слага в съд от огнеупорно стъкло с капак и се залива с бирата. Добавя се нарязаният на резени лимон, сол на вкус и 15 - 20 зърна черен пипер. Задушава се във фурна на 250°С около 1 час. След това се изважда и се отлива 2/3 от сока за сос. Връща се във фурната, като съдът се оставя без капак и се пече до зачервяване, като се обръща от всички страни. В тиган с незалепващо покритие се запича леко брашното и се добавя отделеният сок, като се бърка постоянно. Оставя се да заври, като продължава да се бърка и се оставя да поври, докато започне да се сгъстява.
Патицата се сервира нарязана на порции, с гарнитура от картофено пюре и червени боровинки, като се предлага и от соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft