Патица с портокали

вход през zajenata.bg
Патица с портокали
admin
Добавена от: admin
29530
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

патешко месо - 4 парчета гърди, може и бутчета
лук - 4 стръка пресен
портокали - 2 броя
червено вино - 50 мл
бадеми - 50 г
мармалад - 5 с.л. портокалов
олио - 1 с.л.
масло - 1 пълна с.л.
нишесте - 1 с.л.
лимони - сока на половин лимон
сол
черен пипер
 

Посолете патешките гърди и ги натрийте с черен пипер. Сложете ги да се запържат от двете страни в маслото и олиото. Извадете месото и в същия съд сложете да се запържи накълцаният лук. Изстискайте сока от портокалите и го добавете към лука.

Нарежете кората от 1 портокал на едри парченца и също я добавете. Сипете и лимоновия сок, червеното вино и мармалада. Оставете соса да кипне и го махнете от котлона, като овкусите със сол и черен пипер.

Сложете патешките гърди в намазнена тава и залейте соса отгоре. Покрийте с фолио и сложете патешкото с портокали да се пече в предварително загряна фурна за малко повече от час. Извадете месото и прецедете течността от портокаловите корички, сложете я на котлона заедно с 1 ч.ч. портокалов сок и щом кипне сгъстете с размитото нишесте.

Щом сосът се посгъсти овкусете с подправки. Поднесете порция патешко, полято със сос и поръсено с натрошени бадеми. Гарнирайте с кръгли резени портокали.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft