1 голям патладжан
4-5 листа кори за баница
100 мл минерална вода
100 мл прясно мляко
70 мл зехтин
2 с.л. нарязан магданоз
100 гр. краве сирене
100 гр. настъргана Гауда или обикновен кашкавал
2 яйца
сол и черен пипер
Патладжанът се набожда с вилица, завива се в алуминиево фолио и се пече във фурната за около 20 минути на 200 градуса.
Кората на печения патладжан се обелва и той се накълцва ситно.
В тенджера се смесват минералната вода, млякото, зехтинът, настърганото сирене, нарязаният магданоз и настърганият кашкавал и се добавят яйцата. Разбива се много добре. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
Нарежете корите на квадрати (или накъсайте с ръце). В горната смес сложете ситно нарязания патладжан, добавете нарязаните кори и разбъркайте добре. Изсипете в тава, която предварително сте намазали леко с масло, и поръсете с галета. Печете в продължение на около 40 мин. във фурна, предварително загрята до 200 ° С.