Патладжан кебап

вход през zajenata.bg
Патладжан кебап
admin
Добавена от: admin
20035
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 патладжана - изберете по-тънки
3-4 пиперки
2-3 домата - средна големина
4 скилидки чесън

за кюфтетата:
300 гр едро смляна телешка кайма
1 малка глава лук
стрък магданоз
сол, черен пипер-млян
зехтин
червен пипер

Каймата овкусяваме с нарязания на ситно лук, магданоз, черен пипер и сол и оформяме кюфтенца със средна големина.
Патладжана нарязваме на шайби и ги осоляваме. След 30 минути измиваме патладжана и на шиш нареждаме продуктите, като редуваме шайба патладжан, кюфте, шайба патладжан.
Предварително загряваме скарата . Върху нея нареждаме шишовете, доматите нарязани на половинки с отрязаната част нагоре, необелените скилидки чесън и пиперките - заедно с дръжките. Можем да изпечем шишовете заедно със зеленчуците и във фурна.
Патладжан кебап е традиционно турско ястие. Обикновено се сервира с пиде /турска питка/ и се хапва по следния начин: Кюфтето се нарязва на малки парчета, чесънът, пиперките и доматите се обелват и също се нарязват на малки парченца - всички продукти се слагат в питката. Добавя се малко зехтин, червен и черен пипер, сол.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft