За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Патладжан-кебап или пълнен патладжан на фурна - да уловим края на лятото
Патладжан-кебап или пълнен патладжан на фурна - да уловим края на лятото
3 Септември 2015
36205
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. кайма
1 кг патладжани
1 глава лук
доматено пюре
1 домат
1 чушка
Обелете патладжаните, така че да бъдат на ивици (една ивица обелете, една оставете), и ги поставете в солена вода да постоят един час (да излезе горчивината). След това изцедете водата и подсушете патладжаните. След това ги нарежете на половинки и ги запържете в горещо олио, колко да омекнат и леко да се зачервят. В същия тиган запържете и ситно нарязания лук с каймата, добавете малко от доматеното пюре, сол и вода. Подредете запържените патладжани в намазнена тава. С лъжица ги напълнете със сместа с кайма и украсете с парчета домати и чушки, след което ги поставете във фурната да се изпекат. Ястието е готово за 20 минути (печете на 250 градуса).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари