(количествата са според броя на порциите и вкуса):
патладжани
яйца
овкусени хлебни трохи
зехтин
чесън
доматен сос
настъргано сирене Пармезан (или кашкавал)
резени Моцарела
Обелете патладжаните и нарежете на дебели резени. Потопете ги в разбитите яйца, а след това - в хлебните трохи. Запържете панираните филийки в зехтина, като добавите вътре и чесъна, до покафеняване. Отцедете ги върху хартиени салфетки. Загрейте доматения сос заедно с подправки на вкус и настърганото сирене в тиган за сос. Покрийте дъното на тавичка от йенско стъкло със сос, след това подредете отгоре резени патладжан, моцарела и отново сос. Повторете до изчерпване на продуктите. Покрийте с алуминиево фолио и печете на 180 градуса, докато сиренето се разтопи и забълбука. Махнете фолиото и запечете още 10-тина минути.