Патладжан пържен с яйце, домашното ястие, което ще ви промени цялостно мнението за този зеленчук

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Патладжан пържен с яйце, домашното ястие, което ще ви промени цялостно мнението за този зеленчук
Патладжан пържен с яйце, домашното ястие, което ще ви промени цялостно мнението за този зеленчук
47351
Патладжан пържен с яйце, домашното ястие, което ще ви промени цялостно мнението за този зеленчук
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Изглежда, че патладжанът е създаден от природата специално за мързеливите домакини . Приготвя се лесно, няма да го развалите с никаква подправка, може да го приготвите за гарнитура, за лека закуска и пък за основно . 

Пържен патладжан - изглежда елементарно ястие и е . Не е необходимо да знаете някакви трикове за готвене, просто ви трябва един тиган и лопатка ... Вземете го и изпържете! 

 

Съставките

Яйце 3 бр

Слънчогледово масло 4 супени лъжици

майонеза 1 ч.л.

чесън 1 скилидка

Черен пипер (смлян) 1 щипка

патладжан 2 бр

магданоз

сол 0,5 ч.л.

лук 1 бр

 

подготовка

Ссмесете яйцата, подправете ги със сол и черен пипер. Обелете патладжана и нарежете на едри кубчета. Прехвърлете патладжана към яйцата, разбъркайте старателно.


Покрийте съда със залепващо фолио и поставете в хладилник за един час. Периодично разбъркайте съдържанието, така че яйцата да накиснат патладжана равномерно.


Нарежете лука, както искате. Загрейте олио в тиган и запържете лука до златисто кафяво. След това го сложете в купа. Смелете магданоз и чесън.


Поставете патладжанът, заедно с течността, във вече загрят тиган . Запържете до хрупкавост, около 10 минути, като разбърквате няколко пъти. След това добавете лука и разбъркайте. 


Последно добавете магданоз и чесън, разбъркайте и свалете от котлона. Можете да добавите лъжица майонеза или заквасена сметана по ваш вкус. Разбъркайте и сервирайте.

Както можете да видите, рецептата не се различава по сложност и съставки. Но, повярвайте ми, вкусът е много специален: нежен и приятен. Това е чудесна вечеря към всяка маса. 

Ако рецептата ви е харесала, споделете с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft