4 бр. патладжани
1 бр. морков
2 глави кромид лук
1 с.л. (10 мл) олио
костен бульон
мащерка
дафинов лист
500 г гъби
250 г домати
30 г масло
1 скилидка чесън
черен пипер
сол
Патладжаните се разрязват на половинки по дължина, поставят се във вряща подсолена вода и се варят около 10 минути. Издълбава се сърцевината им. Доматите се попарват с вряла вода, обелват се, семената се намачкват, а останалата част се нарязва. В масло се изпържват ситно нарязаните 1 глава лук и чесън, прибавят се нарязаните на парченца гъби и се задушава. Добавят се доматите, черен пипер, сол и се задушава, докато течността се изпари. Накрая се прибавя ситно нарязаната сърцевина от патладжаните. С така приготвената плънка се пълнят патладжаните. В намазана с мазнина тавичка се поставят нарязаните на парченца морков и глава лук, подправките, прибавят се патладжаните, заливат се с бульон и се пекат под похлупак в слаба фурна 20—30 минути. По желание малко преди изваждане от фурната, патладжаните могат да се поръсят с настърган кашкавал и да се запекат за още 5 минути.