Патладжани в буркани: лете ги затваряме, зиме ги унищожаваме до последния буркан!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Патладжани в буркани: лете ги затваряме, зиме ги унищожаваме до последния буркан!
Патладжани в буркани: лете ги затваряме, зиме ги унищожаваме до последния буркан!
16992
Патладжани в буркани: лете ги затваряме, зиме ги унищожаваме до последния буркан!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес искам да споделя с вас една рецепта за мариновани патладжани , които приготвям вече втора година и стават невероятно вкусни. Този метод за приготвяне на вкусна зимнина от патладжани не изисква стерилизация, което значително опростява процеса.

Запишете си необходимите продукти за изключително вкусната Патладжанена манджичка в буркани:

Патладжанена манджичка в буркани

Продукти (за 4 буркана по 0,5 л):

  • 2 кг патладжани
  • 2 с.л. с връх сол
  • олио за пържене

За соса:

  • 6 червени чушки
  • 3 глави чесън
  • 4 средни домата
  • 1 люта чушка
  • 2 с.л. с качул захар (или на вкус)
  • 80 гр. оцет

Приготвяне:

Измийте патладжаните (2 кг) и ги нарежете на филийки с дебелина около 0,5 см.

патладжани филийки

Снимка jemchyjinka.online

След това ги прехвърлете в съд и поръсете с 2 супени лъжици сол, след което оставете за 20 минути, за да изчезне горчивината.

патладжани със сол

Снимка jemchyjinka.online

Докато патладжаните се утаяват, пригответе зеленчуците за соса, като ги нарежете и минете през месомелачка.

зеленчуци

Снимка jemchyjinka.online

зеленчуков сос

Снимка jemchyjinka.online

Резултатът трябва да бъде около 1 литър зеленчукова маса.

След като патладжаните престоят, трябва да се изплакнат обилно и да се изцедят, тъй като са склонни да абсорбират вода.

патладжани изстискване

Снимка jemchyjinka.online

Загрейте малко количество растително масло в тиган и запържете резените патладжан до златисто кафяво от двете страни. Този процес отнема известно време, така че е най-добре да използвате два тигана.

пържени патладжани

Снимка jemchyjinka.online

пържени патладжани

Снимка jemchyjinka.online

Сложете зеленчуковата смес на огъня, добавете 2 супени лъжици захар, оставете да заври, добавете 80 грама 9% оцет, разбъркайте и изключете котлона.

зеленчуков сос

Снимка jemchyjinka.online

зеленчуков сос с оцет

Снимка jemchyjinka.online

готов зеленчуков сос

Снимка jemchyjinka.online

Пържените патладжани потопете от двете страни в соса и ги наредете плътно в подготвени буркани от 0,5 литра, които не изискват стерилизация.

патладжани в сос

Снимка jemchyjinka.online

манджа с патладжани

Снимка jemchyjinka.online

Сложете бурканите с патладжани в тенджера, в която първо сте сложили кухненска кърпа (ако тенджерата не е с двойно дъно), налейте вода до гърлото на бурканите и оставете да заври. Стерилизирайте бурканите от 0,5 литра на слаб огън за 15 минути.

стерилизация буркани

Снимка jemchyjinka.online

буркани във вода

Снимка jemchyjinka.online

След стерилизация затворете бурканите и ги обърнете да се охладят. Няма нужда да ги стягате прекалено.

затваряне буркани

Снимка jemchyjinka.online

патладжани за зимата

Снимка jemchyjinka.online

Тази патладжанена гозба върви добре с пържени картофи през зимата.

буркани с патладжани

Снимка jemchyjinka.online

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft