Патладжанена мусака по гръцки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Патладжанена мусака по гръцки
Патладжанена мусака по гръцки
admin
Добавена от: admin
60648
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кайма - 600 г
домати - 600 г от консерва
чесън - 6 скилидки
лук - 2 глави
патладжа­ни - около 4 броя
олио - 3 с.л.
риган
босилек
мащерка
магданоз - 1/2 връзка
червено вино - 100 мл
кашкавал - около 200 г настърган

Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете ги и ги оста­вете да престоят 20 минути под наклон, за да се отцедят от горчивината. Измийте ги под течаща вода и ги подсушете със салфетка.
Запържете в сгорещеното олио нарязаните ситно чесън и лук, прибавете каймата и запържете и нея като разбърквате за 5 минути. След това сипете доматите, сухите подправки, ситно нарязания магданоз и виното. Задушете така за 10 минути.
В дълбока леко намазнена тава нарежете слой кръгове патладжани, след това слой от кайма, пак патладжани, кайма и още веднъж патладжани. Отгоре по­ръсваме с настъргания кашкавал и сложете да се изпече в умерено загряна фурна. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft