около 500 гр. патладжан, нарязан
1 цяло яйце, разбито
около 1/4 чаша настърган пармезан
1 с.л. ленено брашно или бадемово брашно
1/4 ч.л. сол
зехтин
сос, сирена и топинги по желание
Загрейте фурната на 220 градуса. Объркайте нарязания патладжан със солта, докато подготвяте другите съставки. Изстискайте възможно най-много течност от патладжана, като го увиете в кърпа или тензух и усучете добре.
Смесете отцедения патладжан с останалите продукти. Покрийте тавичка или форма за пица с хартия за печене. Леко намазнете с олио или зехтин. Притиснете патладжанената смес добре към дъното, така че да се получи пласт с дебелина около 0,5 см. Изпечете за 15 минути, до златистокафяво. Обърнете основата за пицата и изпечете 5-10 минути и от другата страна.
Покрийте отгоре с продукти по желание (сирене, пресни подправки, сос) и запечете 5 минути. Поднесете пицата топла.