Патладжанени пръчици с чесън
21 Октомври 2013
34513
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Обелете патладжаните, измийте ги и нарежете на пръчици. Поставете ги в гевгир и посолете обилно. Оставете така да се изкисват около половин-един час, така че да се отцеди горчивият сос. Измийте ги отново, подсушете със салфетки и ги изпържете на маслена баня в добре загрят тиган (без да ги овалвате в брашно!).
Щом се зачервят добре, извадете патладжанените пръчици да се отцедят върху домакинска хартия или салфетки. Пригответе дресинг от оцета, счукания чесън (1-2 скилидки) и нарязания магданоз. Залейте с него патладжаните и изчакайте да попият ароматите.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари