Патладжанени рулца с плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Патладжанени рулца с плънка
Патладжанени рулца с плънка
admin
Добавена от: admin
37751
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 средни патладжана (нарязани по дължина на широки ивици около 0,5 см.)
140 гр. крема сирене Филаделфия
2 с.л. домашна или лека майонеза
2 скилидки чесън - счукан
1/2 ч.л. черен пипер
1 голям твърд домат, нарязан на ивици по 1 см.
сол на вкус
1 с.л. накълцан кориандър (листата)
3 с.л. зехтин 

Поръсете патладжанените резени от двете страни със сол и оставете да се отцедят в сито за 30 минути, докато се отдели горчивият сос. Измийте ги и подсушете с хартиена салфетка. Поставете ги върху тавичка. Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете двете страни на патладжаните със зехтин, поръсете със сол и печете 15-тина минути, докато станат златисто-кафяви и омекнат. Прехвърлете ги върху хартиена салфетка и оставете да изстинат. Междувременно в малка купа смесете крема сиренето, майонезата и счукания чесън, подправете с черен пипер. Нарежете доматените резени на кубчета. Намажете част от сместа с крема сиренето върху патладжанените ивици, отгоре подредете парче домат и завийте на руло. Поднесете рулцата с нарязаните листа кориандър (може да замените с магданоз).          

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft