Патладжанени рулца със сирене и орехи
22 Декември 2011
14123
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 патладжана
400 г сирене Фета
100 г орехи
4 скилидки чесън
5 с.л. зехтин
черен пипер
сол
Време: 80 минути
Патладжаните (2 бр) се нарязват на тънки филийки, посоляват се и се оставят за половин час да престоят, докато пуснат горчивия си сок. След това се измиват и подсушават. Изпичат се до пълна готовност с малко зехтин (5 с.л.). Сиренето Фета (400 г) се смесва с натрошените орехи (100 г), пресования чесън(4 скилидки), черния пипер и солта. С тази плънка на ролца се завиват патладжановите филийки, като се фиксират с клечки за зъби.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари