Патладжани на фурна с вегетарианска плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Патладжани на фурна с вегетарианска плънка
Патладжани на фурна с вегетарианска плънка
admin
Добавена от: admin
24812
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

7-8 по-дребни патладжана
3/4 чаша олио
3 глави лук
1-2 моркова
 1-2 резена целина
1/2 чаша ориз
5-6 червени домата
1 чаша вода
сол и черен пипер на вкус
ситно нарязан магданоз

Измийте патладжаните, отрежете дръжките им, издълбайте ги, посолете ги и ги оставете да престоят осолени около 15-20 минути, след което ги изстискайте и ги запържете леко с 3/4 чаша олио.
Нарежете на филийки лука. Настържете морковите и целината. Нарежете на ситно вътрешността на патладжаните. Сложете всичко да се пържи в мазнината, останала от пърженето на патладжаните, докато зеленчуците омекнат. Прибавете 1/2 чаша ориз и също го запържете. Накрая прибавете 2 настъргани червени домата и 1 чаша вода. Като набъбне оризът, свалете сместа от огъня, посолете я и я подправете с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Напълнете със сместа патладжаните. Наредете ги в подходяща тавичка, в която сте настъргали 2-3 червени домата. Опечете ястието в умерено силна фурна. Поднесете го студено.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft