Измийте патладжаните, отрежете дръжките им, издълбайте ги, посолете ги и ги оставете да престоят осолени около 15-20 минути, след което ги изстискайте и ги запържете леко с 3/4 чаша олио.
Нарежете на филийки лука. Настържете морковите и целината. Нарежете на ситно вътрешността на патладжаните. Сложете всичко да се пържи в мазнината, останала от пърженето на патладжаните, докато зеленчуците омекнат. Прибавете 1/2 чаша ориз и също го запържете. Накрая прибавете 2 настъргани червени домата и 1 чаша вода. Като набъбне оризът, свалете сместа от огъня, посолете я и я подправете с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Напълнете със сместа патладжаните. Наредете ги в подходяща тавичка, в която сте настъргали 2-3 червени домата. Опечете ястието в умерено силна фурна. Поднесете го студено.
Патладжани на фурна с вегетарианска плънка
2 Септември 2013
24812
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари