1 кг патладжани
4 червени чушки
4 домата
3 скилидки чесън
2 стръка босилек
1 ч.л. риган
1/4 връзка магданоз
4 с.л. олио
1 ч.л. черен пипер
сол
Време: 80 минути
Патладжаните (1 кг) се измиват, нарязват се на филийки по дължина, посоляват се и се оставят за половин час да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават. Печените белени червени чушки (4 бр) се нарязват на дребни кубчета и се смесват с настърганите домати (4 бр) и ситно нарязаните босилек (2 стръка) и магданоз (1/4 връзка). Добавят се счуканият чесън (3 скилидки), сушеният риган (1 ч.л.), черният пипер (1 ч.л.), солта и олиото (4 с.л.). Всичко се разбърква добре и в тази марината се поставят патладжаните за 2 часа. След това се подреждат в намаслена тавичка и се заливат с доматената смес. Пекат се в силно загрята фурна до пълна готовност (200 градуса, около 40 минути).