Съставки:
-- патладжан - 2 броя
-- домати - 3 броя
-- моркови - 2-3 броя
-- лук - 2 броя
-- слънчогледово масло
-- магданоз
-- сол на вкус
-- черен пипер на вкус
Приготвяне:
-- Патладжаните се нарязват надълго на филии.
-- Осоляват се и оставят за половин час, така че горчивината да изтече, а след това изплакнете със студена вода.
-- Лукът и доматите се нарязват. Морковите се стриват с ренде.
-- Лук, моркови и домати се смесват, запържват се в слънчогледово олио, сол и черен пипер на вкус.
-- Патладжаните се запържват в слънчогледовото олио.
-- Поставете патладжаните в тава, на всяко парче патладжан сложете лук, моркови и домати и следваща филия патладжан и отново моркови и доматии и се захлупват с крайната филия патладжан. Добавете една супена лъжица слънчогледово олио. Печете около 20 минути при температура от 180 градуса. Гарнирайте с магданоз!