Патладжани по турски-Препоръчано лятно ястие!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Патладжани по турски-Препоръчано лятно ястие!
Патладжани по турски-Препоръчано лятно ястие!
49604
Патладжани по турски-Препоръчано лятно ястие!
какво четем
Приготвяне: 10 мин
Готвене: 40 мин
Общо: 50 мин
Хранителна стойност: 300 kcal

Съставки:

-- патладжан - 2 броя
-- домати - 3 броя
-- моркови - 2-3 броя
-- лук - 2 броя
-- слънчогледово масло
-- магданоз
-- сол на вкус
-- черен пипер на вкус

Приготвяне:

-- Патладжаните се нарязват надълго на филии. 

-- Осоляват се и оставят за половин час, така че горчивината да изтече, а след това изплакнете със студена вода. 

-- Лукът и доматите се нарязват. Морковите се стриват с ренде. 

-- Лук, моркови и домати се смесват, запържват се в слънчогледово олио, сол и черен пипер на вкус. 

-- Патладжаните се запържват в слънчогледовото олио. 

-- Поставете патладжаните в тава, на всяко парче патладжан  сложете лук, моркови и домати и следваща филия патладжан и отново моркови и доматии и се захлупват с крайната филия патладжан. Добавете една супена лъжица слънчогледово олио. Печете около 20 минути при температура от 180 градуса. Гарнирайте с магданоз!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft