4 средно големи патладжана
1 морков
1 глава лук
1 лъжица олио
костен бульон
мащерка
дафинов лист
сол
Плънка:
500 г гъби
250 г домати
30 г масло
1 глава лук
1 скилидка чесън
черен пипер
сол
Разрязваме патладжаните на половинки по дължина, поставяме ги във вряща подсолена вода и варим около 10 минути. Издълбаваме сърцевината и пълним патладжаните с плънка. В намазана с мазнина тавичка поставяме нарязаните на парченца морков и лук, подправките, прибавяме патладжаните, заливаме с бульон и печем под похлупак в слаба фурна 20-30 минути.
Приготвяне на плънката: Попарваме доматите с вряла вода, обелваме, намачкваме семената и нарязваме останалата част. Изпържваме в масло ситно нарязаните, лук и чесън, прибавяме нарязаните на парченца гъби и задушаваме. Добавяме доматите, черен пипер, сол и задушаваме, докато течността се изпари. Накрая прибавяме ситно нарязаната сърцевина от патладжаните.