Жана Стоянова е от София и е учителка по професия, но кулинарията е хоби. Днес ви предлага гръцка рецепта за пълнени патладжани, които се наричат папуцаки .
Продукти:
4-5 патладжана
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 домат
500 г кайма
2-3 моркова
магданоз, сол, черен пипер, зехтин
200-300 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Разполовяваме и издълбаваме с лъжица патладжаните.
Накисваме ги в солена вода.
Задушаваме в зехтин, нарязаните лук, чесън, настърганите моркови, издълбаната сърцевина от патладжаните, каймата и настъргания домат.
Пълним с тази плънка патладжаните. Нареждаме ги в намаслена тава и печем около 30 минути на 250 градуса.
Поръсваме отгоре с нарязан магданоз и настърган кашкавал и отново запичаме за 5-6 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари