4 патладжана
250 г кисело мляко
8 домата
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 с.л. джинджифил
2 с.л. олио
1 щип. лют червен пипер
кориандър
сол
Време: 60 минути
Патлажданите (4 бр) се обелват и нарязват на кръгчета. Посоляват се и се оставят половин час, за да се премахне горчивият вкус. Измиват се добре и се изпичат за 10-15 минути. Поставят се в дълбока купа заедно с киселото мляко (250 г) и се намачкват с вилица. Към тях се добавят лют червен пипер, кориандър, черен пипер и настърган джинджифил [(1 с.л.).
Доматите се пускат за 30 секунди във вряща вода и се обелват. Нарязват се на едро.
В дълбок тиган се запържва лукът (1 глава), чесънът (4 скилидки). Добавят се доматите и патладжановата смес. Готвят се около 5-10 минути.