Паша кюфтенца с лук
26 Август 2015
12282
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. кайма
1 чаша (100 мл) ориз
2 кг лук
1 яйце
сол черен пипер, червен пипер, чубрица
200 мл олио
1 чаша вода
Първо се приготвят кюфтенцата: половината лук се нарязва на ситно, добавят се каймата, черният пипер, солта, яйцето и оризът. Обърква се добре и се оставя 15 мин. да почине. Оформят се 15 кюфтета. Пържат се в загрято олио от всички страни. В същото олио се запържва останалия лук, нарязан на едро, добавя се 1 лъжичка сол, за да омекне лукът, пипер и чубрица на вкус. Запържва се. След това лукът се прехвърля в тава, върху него се нареждат кюфтенцата и се добавя още 1 чаша вода. Пече се на 200 градуса около 60 мин.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари