Този вълшебен кекс с пълнеж ще се превърне в хит и във вашия дом!
Невероятният вкус на шоколадово тесто и пълнеж се разлива върху езика, а усещането е неописуемо.
Обичан е от малки и големи и ще бъде оценен от всеки гост в дома ви.
Снимка: YouTube
Непременно си запишете рецептата за Пълнен шоколадов кекс - плънката се пече заедно с тестото, а после остава вътре под формата на нежен крем. Ето необходимите продукти:
Пълнен шоколадов кекс
Продукти:
* Обем на използваната чаша = 240 мл
* Форма за торта = 22 см
За тестото:
- 2 чаши обикновено брашно
- 1 чаша гранулирана захар
- щипка сол
- 50 ml растително масло
- 3 яйца
- 1/2 чаша какао
- 1 пакетче бакпулвер
- 200 г заквасена сметана
За крема:
- 395 г кондензирано мляко
- 50 г настърган кокос
- 1 супена лъжица масло
Приготвяне:
Първо ще започнем с подготовката на крема.
Изсипете кондензираното мляко в тенджера, добавете кокоса и една супена лъжица масло.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Разбъркайте добре всички съставки и гответе на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
Прехвърлете пълнежа в отделен съд, покрийте го със стреч фолио и оставете да изстине.
Снимка: YouTube
Сега нека да преминем към подготовката на тестото.
Разбийте яйцата в купа, добавете щипка сол, чаша захар, налейте олиото и разбъркайте всичко добре с бъркалка за около 1-2 минути.
Снимка: YouTube
Сега добавете 2 чаши пресято брашно и след това какаото.
Бърка се с бъркалка около 1 минута, докато се получи хомогенно тесто.
Снимка: YouTube
На този етап добавете сметаната и разбъркайте тестото за около 1 минута.
Накрая остава само да разбъркате бакпулвера.
Изсипете тестото в намазнена и набрашнена форма за кекс.
Снимка: YouTube
Отгоре с помощта на лъжица направете купчинки от крема, която сте приготвили в началото.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути.
Снимка: YouTube
Оставете готовия кекс да изстине, обърнете го в чиния и сервирайте.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Добър апетит!
Снимка: YouTube