Бухтите са деликатес, белязал много детства. Най-често ги хапвахме с домашно сладко от сливи или кайсии, но бяха вкусни и само поръсени с пудра захар.
Перфектни за закуска, похапване между храненията или дори като десерт с чаша чай или кафе.
Снимка: YouTube
Кремообразни Арабски бухтички
Продукти:
- 3 яйца + 1 яйце за плънката
- 150 г захар
- Щипка сол
- 100 мл олио
- 70 мл прясно мляко
- 200 г брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 250 г прясно натрошено сирене или фина извара
- 3 супени лъжици захар (за плънката)
- 1 супена лъжица нишесте
- Пудра захар (за поръсване)
Приготвяне:
В купа се разбиват 3 яйца с щипка сол и 150 г захар. Добавете олиото и млякото, след което разбъркайте добре.
Снимка: YouTube
След това добавете брашното и бакпулвера, разбъркайте до получаването на гладка смес.
Снимка: YouTube
Намажете дъното на тавата за печене с масло, след което разпределете сместа равномерно.
Снимка: YouTube
В друга купа смесете прясното натрошено сирене, 1 яйце, 3 ч. л. захар и нишестето, след което всичко разбийте добре с миксер до получаване на гладка смес.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Върху жълтия блат в тавата, с нож, внимателно направете плитки разделителни линии под формата на квадрати.
Снимка: YouTube
Поставете бялата смес в пош или найлонов плик и отрежете края на плика, за да направите по-голям отвор, след което нарисувайте бели ивици по разделените линии в тавата за печене.
Снимка: YouTube
Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете около 30-35 минути на 180°C, докато бухтичките придобият приятен златист загар.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
След като се изпекат ги поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Насладете се на перфектните бухтички с извара и пудра захар!
Снимка: YouTube