Пенерлии - турски рулца със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пенерлии - турски рулца със сирене
Пенерлии - турски рулца със сирене
admin
Добавена от: admin
13436
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

1 кг брашно

кубче прясна мая, 40 гр.

1 чаена лъжичка захар

2 супени лъжици сол

500 мл хладко прясно мляко

100 гр. масло

За плънката:

400 гр. извара

2 яйца

малко сол (ако изварата не е солена)

Маята се разтваря в половин чаша топло мляко заедно със захарта и една чаена лъжичка брашно и се оставя няколко минути да шупне.

Брашното се смесва със солта, млякото и маята, първо с дървена лъжица, а след това се меси на ръка или с миксер (с приставки за тесто), покрива се с кърпа и се оставя да престои 15 минути.

За плънката - смесете изварата и яйца и добавете сол, ако е необходимо.

Разточете тестото на правоъгълник голям приблизително 40 x 50 см и по цялата му повърхност равномерно разпределете плънката. Нарежете тестото на 3 ленти по протежение на дългата страна и всяка завийте на дълго руло, а след това всяко руло нарежете на парчета от 6 -7 см.

В тенджерка разтопете маслото (можете да използвате и олио), след което потопете всяко рулце в маслото до половината, преди да го поставите в тавата за печене. 

Ако ви остане от плънката, разбийте я с малко мляко и излейте сместа върху пенерлиите, подредени в тавата. По същия начин излейте и останалото масло.

Печете пенерлиите в предварително загрята фурна на 200 ° C, около 30 - 40 минути, докато хубаво се зачервят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft