Маята се разтваря в половин чаша топло мляко заедно със захарта и една чаена лъжичка брашно и се оставя няколко минути да шупне.
Брашното се смесва със солта, млякото и маята, първо с дървена лъжица, а след това се меси на ръка или с миксер (с приставки за тесто), покрива се с кърпа и се оставя да престои 15 минути.
За плънката - смесете изварата и яйца и добавете сол, ако е необходимо.
Разточете тестото на правоъгълник голям приблизително 40 x 50 см и по цялата му повърхност равномерно разпределете плънката. Нарежете тестото на 3 ленти по протежение на дългата страна и всяка завийте на дълго руло, а след това всяко руло нарежете на парчета от 6 -7 см.
В тенджерка разтопете маслото (можете да използвате и олио), след което потопете всяко рулце в маслото до половината, преди да го поставите в тавата за печене.
Ако ви остане от плънката, разбийте я с малко мляко и излейте сместа върху пенерлиите, подредени в тавата. По същия начин излейте и останалото масло.
Печете пенерлиите в предварително загрята фурна на 200 ° C, около 30 - 40 минути, докато хубаво се зачервят.