Пенерлия

вход през zajenata.bg
Пенерлия
admin
Добавена от: admin
43844
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно

1 яйце

1/2 кубче мая

1 чаена лъжица олио

1 чаена лъжица захар

1 чаена лъжица сол

3 яйца

250-300 гр сирене

200 гр масло

Брашното се пресява 2 пъти в дълбока купа. Оформя се кладенче в средата му и вътре се добавят яйцето, стритата мая, солта, захарта и олиото. Започва да се взема от брашното по краищата и да се добавя по малко вода, като се бърка непрекъснато. Щом сместа се сгъсти, започва да се меси с ръце, докато се получи меко и еластично тесто.

От тестото се разточва голяма и тънка кора, която се поръсва с малко брашно и се маже с разтопеното предварително масло. Трите яйца се объркват с натрошеното сирене, разнасят се равномерно върху кората и тя се завива на руло. Така оформеното тесто се завива на хлабаво охлювче (за да има място да втасва) в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Може да се нареже и на дебели филийки, които да се потопят в малко брашно и да се наредят на разстояние една от друга в тавата. Пенерлията се оставя да втаса, докато бухне добре, след което се покрива с парченца масло и по желание - сусам. Слага се в предварително загрята фурна (180 градуса) и се пече около 40-50 минуи. Щом се зачерви добре, се изважда и се наръсва с вода, след което хубаво се увива в домакинска кърпа, за да остане мекичка. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft