Брашното се пресява 2 пъти в дълбока купа. Оформя се кладенче в средата му и вътре се добавят яйцето, стритата мая, солта, захарта и олиото. Започва да се взема от брашното по краищата и да се добавя по малко вода, като се бърка непрекъснато. Щом сместа се сгъсти, започва да се меси с ръце, докато се получи меко и еластично тесто.
От тестото се разточва голяма и тънка кора, която се поръсва с малко брашно и се маже с разтопеното предварително масло. Трите яйца се объркват с натрошеното сирене, разнасят се равномерно върху кората и тя се завива на руло. Така оформеното тесто се завива на хлабаво охлювче (за да има място да втасва) в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Може да се нареже и на дебели филийки, които да се потопят в малко брашно и да се наредят на разстояние една от друга в тавата. Пенерлията се оставя да втаса, докато бухне добре, след което се покрива с парченца масло и по желание - сусам. Слага се в предварително загрята фурна (180 градуса) и се пече около 40-50 минуи. Щом се зачерви добре, се изважда и се наръсва с вода, след което хубаво се увива в домакинска кърпа, за да остане мекичка.