Персийска супа със спанак и ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Персийска супа със спанак и ядки
Персийска супа със спанак и ядки
admin
Добавена от: admin
9617
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 4 порции:

1/4 ч.ч. нахут
1/4 ч.ч. сушен боб
1/4 ч.ч. леща
1/4 ч.ч. олио
2 ч.л. куркума
2 ч.л. джоджен
10 скилидки чесън
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 кг спанак
100 г магданоз
100 г праз
100 г кориандър
240 г персийско фиде (рештех)
1 ч.ч. персийска сметана (кашк)
10 ч.ч. вода
4 глави лук

Време: 180 минути

Сушеният боб (1/4 ч.ч.) се накисва за цяла нощ, нахутът (1/4 ч.ч.) - също. Двете съставки се варят заедно. Щом полуомекнат, се прибавя лещата (1/4 ч.ч.). Лукът (4 глави) се запържва заедно с джоджена (2 ч.л.) в друг съд. Прибавя се куркумата (2 ч.л.) и се разбърква. Посолява се и се подправя с черен пипер. Слага се спанакът (1/2 кг), магданозът (100 г), празът (100 г) и кориандърът (100 г) и ври на тих огън 30 минути. Тази смес се слага при ястието и се оставя да ври 30 минути. Десет минути преди края на готвенето се слага фидето (240 г). Щом и то се свари, се добавя счуканият чесън (10 скилидки) и се разбърква. Поднася се топло, гарнирано със сметана или гъсто кисело мляко.
Забележка: Персийско фиде може да бъде заменено с обикновенно или натрошена паста. Персийска сметана може да бъде заменена с обикновенна готварска сметана. Оригиналното име на тази гъста и питателна супа е Аш-е-рештех.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft